top of page

Seniorhunden

Den eldre hunden har godt av jevnlig oppfølging 

Seniorhunder kan ha ulike aldersrelaterte helseproblemer, f.eks. muskel- og skjelettplager som artrose (slitasjegikt) og svekkede muskler. Hyppige kontroller hos en hundeterapeut kan være nødvendig av flere grunner:

  • Smertelindring: Eldre hunder kan oppleve smerter og ubehag på grunn av aldersrelaterte tilstander. Fysio, massasje og laserterapi kan bidra til å lindre smerte og øke hundens livskvalitet.

  • Bevare mobilitet: Fysioterapi kan hjelpe seniorhunder med å opprettholde eller forbedre sin mobilitet og bevegelighet, noe som er viktig for å holde dem aktive og uavhengige.

  • Forebygge skader: Eldre hunder kan være mer utsatt for skader på grunn av svekkede muskler og ledd. Fysioterapeutiske øvelser kan bidra til å forebygge skader.

  • Bedre livskvalitet: Regelmessig fysioterapi kan hjelpe seniorhunder med å opprettholde en bedre livskvalitet ved å redusere smerter, forbedre funksjonen og øke trivselen. 

Vi som hundeterapeuter tilpasser vi behandlingen til den individuelle hundens behov. Generelt sett kan hyppige kontroller hos en hundeterapeut hjelpe med å sikre at seniorhunden din får den nødvendige omsorgen for å håndtere aldringsprosessen på en best mulig måte.

AdobeStock_180035040_edited.jpg
bottom of page