top of page
AdobeStock_180035040_edited.jpg

Seniorhunden

Den eldre hunden har godt av jevnlig oppfølging 

Seniorhunder kan ha ulike aldersrelaterte helseproblemer, inkludert muskel- og skjelettplager som artrose (slitasjegikt) og svekkede muskler. Hyppige kontroller hos en hundeterapeut kan være nødvendig av flere grunner:

  • Smertelindring: Eldre hunder kan oppleve smerter og ubehag på grunn av aldersrelaterte tilstander. Fysio, massasje og laserterapi kan bidra til å lindre smerte og øke hundens livskvalitet.

  • Bevare mobilitet: Fysioterapi kan hjelpe seniorhunder med å opprettholde eller forbedre sin mobilitet og bevegelighet, noe som er viktig for å holde dem aktive og uavhengige.

  • Forebygge skader: Eldre hunder kan være mer utsatt for skader på grunn av svekkede muskler og ledd. Fysioterapeutiske øvelser kan bidra til å forebygge skader.

  • Bedre livskvalitet: Regelmessig fysioterapi kan hjelpe seniorhunder med å opprettholde en bedre livskvalitet ved å redusere smerter, forbedre funksjonen og øke trivselen. 

Vi som hundeterapeuter tilpasser behandlingen til den individuelle hundens behov, noe som er spesielt viktig da eldre hunder kan ha forskjellige helseutfordringer. Generelt sett kan hyppige kontroller hos en hundeterapeut hjelpe med å sikre at seniorhunden din får den nødvendige omsorgen for å håndtere aldringsprosessen på en best mulig måte.

bottom of page